Výživa pro dokonalou kondici a zdraví - Fořt, Petr (Grada, 2004)
Publikace známého odborníka na výživu přístupnou formou popisuje nejnovější vědecké objevy a názory, a to především v kontextu se zdravím, a tím pádem tedy s fyzickou a psychickou kondicí a pohodou, která se označuje stále používanějším výrazem "wellness". Publikace je věcná a praktická. Vysvětluje nejen některé základní odborné problémy výživy, ale také reálné obtíže při zajištění stravování sportující i nesportující populace. Objektivně hodnotí rizika nevhodné výživy a její vliv na vznik základních civilizačních onemocnění, a to na základě nezávislých vědeckých informací z celého světa. Publikace je naprosto otevřená, kritická a přitom realistická, tudíž pro mnoho čtenářů objevná a pro mnoho dalších možná i šokující.
Keywords: Fitness a kondice