Zámečnictví Tradice z pohledu dneška - Vondruška, Šimon (Grada, 2004)
Reprint "příruční knihy pro zámečníky stavební, umělecké i všech jiných odvětví se zvláštním zřetelem ku praktické potřebě zámečníků všech oborů a žáků odborných a řemeslnických školl" z doby před 1. sv. válkou představuje soubor základních činností zámečnické a kovářské praxe, ukáže krásu řemesla a může sloužit jako návod i inspirace pro současné řemeslníky i architekty. Dodatek zachycuje vývoj oboru v současnosti.
Keywords: Stavebnictví