Výživové poradenství u dětí do dvou let - Kudlová, Eva (Grada, 2005)
Svým pojetím ojedinělá publikace je určena pro laktační poradce, pediatry, dětské sestry, nutriční terapeuty a další odborníky, kteří se zabývají výživou kojenců a malých dětí. Kniha jim poskytne mnoho důležitých informací, které využijí při edukaci matek plně kojených dětí i těch, které převádí své dítě ze stravy výhradně kojenecké na stravu dětskou. Novinkou a hlavním atributem knihy jsou nejnovější doporučení WHO a kapitoly věnované laktačnímu poradenství u kojenců a batolat. Autorky, MUDr. Eva Kudlová, CSc., z 1. LF UK a MUDr. Anna Mydlilová, významná představitelka Laktační ligy a zástupkyně Unicef pro "Baby Friendly Hospital", předkládají čtivý text, který bude oporou nejen odborníkům, ale i laikům z řad rodičů malých dětí. Knihu recenzovali prof. MUDr. František Stožický, DrSc., LF UK v Plzni a MUDr. Dagmar Schneidrová, 3. LF UK Praha.
Keywords: Ošetřovatelství - klinické obory