Eutanazie, nebo paliativní péče? - Munzarová, Marta (Grada, 2005)
Otázky života a smrti se pro současného člověka vůbec nestaly lehčími nebo méně významnými, než byly pro všechny generace před námi. Kniha prof. MUDr. Marty Munzarové, CSc., však není jen knihou o smrti a umírání, je spíše knihou o životě člověka a jeho důstojnosti. Je výjimečným příspěvkem do současné diskuse o eutanazii a také o postavení a významu paliativní léčby i životní závěrečné péče. Autorka se nevyhýbá žádné těžké otázce, odpovídá s osobní statečností, srozumitelně, poctivě a pravdivě. Kniha je určena lékařům a pracovníkům všech zdravotnických oborů i nejširší veřejnosti.
Keywords: Ostatní lékařské obory