Zdravotnická etika od A do Z - Munzarová, Marta (Grada, 2005)
Kniha uznávané autorky je určena nejen všem studentům lékařských a zdravotně sociálních oborů, ale i odborníkům z praxe. Čtenáři se seznámí s etickými dilematy dnešního zdravotnictví, jejichž porozumění jim pomůže při zodpovědném a etickém rozhodování v otázkách, které se dotýkají bytostných fenoménů života (i smrti) osob, o které pečují. Kniha vychází z doporučení Světové lékařské asociace, Mezinárodní rady sester a dalších organizací. Připomenuty jsou i některé dokumenty Rady Evropy. Teoretické zázemí publikace je demonstrováno na konkrétních příkladech. Autorka má na svém kontě nespočet odborných článků v českých i zahraničních odborných časopisech. i knižních publikací. Je zakladatelkou Ústavu lékařské etiky LF MU v Brně.
Keywords: Teoretické obory