Kondiční hry a cvičení v přírodě - Kirchner, Jiří (Grada, 2005)
Kniha nabízí pestrý zásobník vyzkoušených her a cvičení v přírodě, které přispívají ke zlepšení kondice dětí, a tím i k udržení a rozvoji jejich zdatnosti. Je orientována pro děti od 8 let až po pubertu. Paleta těchto aktivit je využitelná při tréninkových soustředěních, na školách v přírodě, táborech, při hodinách TV a podobně. Nabídka aktivit je doplněna i aktivitami regeneračního typu a náměty některých každodenních rituálů, kterými můžeme zpříjemnit a zpestřit každý den kurzu či školy v přírodě.
Keywords: Děti a sport