Hry pro rodiče s dětmi - Doležalová, Edita (Grada, 2005)
Všechny děti procházejí stejnými stupni vývoje. Nejdříve se seznamují se svým nejbližším okolím, naučí se mluvit, chodit, rozlišovat barvy, kreslit, osvojí si běžné hygienické návyky a základy společenského chování. Mají-li rodiče zájem o rozvoj osobnosti svého dítěte, mohou prostřednictvím hravých činností jeho nově získané vědomosti a dovednosti upevňovat a posilovat. Proto jsou hry v této publikaci určeny nejen dětem, ale i jejich dospělým partnerům. Kniha Edity Doležalové Hry pro rodiče s dětmi nabízí více než dvě stě aktivit zaměřených na rozvoj dítěte předškolního věku v oblasti myšlení, motoriky, řeči, smyslového vnímání, matematických představ a také na rozvoj tělesný a sociální.
Keywords: Rady pro rodiče