Maligní ložiskové procesy jater Diagnostika a léčba včetně minimálně invazivních metod - Kala, Zdeněk (Grada, 2006)
Obsáhle pojatá chirurgická část monografie rozkrývá problematiku kurativních postupů - jaterních resekcí a transplantace jater. Na chirurgickou léčbu navazuje léčba onkologická, která ji doplňuje. V publikaci navazují na část věnovanou chirurgickým postupům kapitoly věnované radiologicko-intervenčním terapeutickým technikám a chemoterapii.Hlavním mottem publikace je nezbytnost mezioborové spolupráce. Mezinárodní tým autorů pojímá tematiku nejen jako soubor těch nejmodernějších poznatků z oblasti současných diagnostických a léčebných postupů, ale i jako ryze praktický návod jak postupovat v případě cíleně či náhodně zjištěného maligního jaterního ložiska.
Keywords: Onkologie