Akutní pankreatitida - Špičák, Julius (Grada, 2005)
Akutní pankreatitidou se v posledním desetiletí zaobírala řada článků i knih, v češtině však dosud souhrnná monografie chyběla. Kniha, která je výsledkem celoživotních zkušeností autora, předkládá aktuální poznatky výzkumu i jejich klinickou interpretaci s koncepcí postupů a konkrétními odkazy.
Keywords: Gastroenterologie, hepatologie