Soudně lékařská a medicínsko-právní problematika v praxi - Štefan, Jiří (Grada, 2005)
Kniha poskytuje základní poznatky ve zdravotnicky velmi důležitém oboru a spolu s ním úzce spjaté legislativní a medicínsko-právní problematice. Jejich znalost je v moderním a právním státě zcela nezbytná nejen při vlastním výkonu zdravotní péče, ale také při činnosti požadované státními a jinými orgány. V současné době se stále více dostávají do popředí vztahy mezi lékařem a nemocným včetně souvislostí v diagnostické a léčebné činnosti s případným poškozením zdraví nebo smrti nemocného a předpokladu možné trestní odpovědnosti zdravotnického pracovníka.
Keywords: Ostatní lékařské obory