Porodnické operace - Doležal, Antonín (Grada, 2007)
Kniha Porodnické operace navazuje na publikaci Technika porodnických operací, která byla vydána v roce 1998. Kolektiv autorů pod vedením prof. MUDr. A. Doležala, DrSc., rozšířil, doplnil a aktualizoval danou tematiku. Monografie reflektuje na vývoj poznatků v oboru a zahrnuje nově např. kapitolu týkající se porodnictví v podmínkách rozvojových zemí, současné indikace k operacím a mnohé další. Kniha s více než stovkou dále členěných názorných obrázků je navíc psána velmi čtivým jazykem. Kniha je podrobným návodem ke klinické praxi, a proto je i nezbytným pomocníkem všech českých porodníků.
Keywords: Gynekologie a porodnictví