Keramika I bez hrnčířského kruhu - Vondrušková, Alena (Grada, 2004)
Jak napovídá název, při vytváření výrobků podle této knihy nebudete potřebovat žádné zvláštní pomůcky. Publikace vás seznamí s různými technikami, které se používají při modelování z hlíny - modelování z hroudy, plátů, válečků, kuliček a volné ruky. Popisuje také techniky zdobení výrobků - lepení, glazování a opomenuto není ani vypalování hotových výtvorů.
Keywords: Výtvarné techniky