Drátované drobnosti - Vondrušková, Alena (Grada, 2004)
Až si prohlédnete obrázky v této knížce, budou se vám možná zdát drátované předměty složité. Ale začtete-li se do popisů jejich zhotovení, zjistíte, že i ten nejsložitější ornament je vytvořen z jednoho jediného drátu. Seznámíte-li se s několika základními technickými prvky, zvládnete snadno všechna ta krásná zvířátka, nápadité dekorace nebo odrátované hrnky bez problému. Pak už budete potřebovat jen trochu zručnosti a trpělivosti, dokud vás nepoddajný drát nezačne poslouchat.
Keywords: Výtvarné techniky