Dějiny psychologie - Plháková, Alena (Grada, 2006)
Čtenáři získají přehled o vývoji psychologie již od prvopočátku, kdy se zrodila v rámci filozofie. Kniha mapuje vznik a vnitřní diferenciaci oboru a jeho hlavní směry ve 20. století (behaviorismus, gestaltismus, psychodynamická, fenomenologická, transpersonální, kognitivní psychologie, systémové teorie aj.).
Keywords: Dějiny; Psychologie odborná