Prvních 6 let ve vývoji a výchově dítěte - Matějček, Zdeněk (Grada, 2004)
Nestor české dětské psychologie, renomovaný autor a uznávaný odborník zve rodiče na výpravu do jednoho období lidského života - do doby od narození až do předškolního věku. Rodiče mají možnost krok za krokem sledovat, co se s dítětem v období tohoto překotného psychomotorického vývoje děje, nač mají být připraveni, na co se mohou těšit a na co je třeba dát pozor. Autor vychází ze své výzkumné práce a dlouholeté klinické praxe a s laskavou moudrostí nabízí svou zkušenost všem, kteří chtějí porozumět svému dítěti a dobře je provést první životní etapou až ke vstupu do školy.
Keywords: Rady pro rodiče