Kaktusy za oknem i ve skleníku - Kunte, Libor (Grada, 2004)
Autor knihy čerpá ze svých bohatých pěstitelských zkušeností a velice poutavě a zasvěceně popisuje ze všech možných úhlů základní práce kaktusáře. V první části knihy se zmiňuje o vzniku a vývoji kaktusů, o jejich morfologii, jak získávají své názvy a kde se s nimi lze setkat ve volné přírodě (sám za nimi cestuje po celém světě). Podrobně radí, jak se o kaktusy starat, jak je správně vysévat, přesazovat, hnojit, vegetativně rozmnožovat včetně roubování na správný typ podnože, součástí je i velice praktický kalendář prací kaktusáře. Druhá část knihy se zaměřuje na základní a nejčastěji pěstované skupiny kaktusů a je sestavena v návaznosti na obrazovou část knihy. Vždy je uvedeno, zda je příslušný kaktus vhodný pro začínajícího nebo pokročilého pěstitele. Zmíněny jsou také kaktusářské rarity.
Keywords: Pokojové rostliny