Manuál obranné střelby Defenzivní a taktické použití pistole - Černý, Pavel (Grada, 2004)
Pro všechny z vás, v jejichž životě hraje zbraň významnější úlohu, přinášíme jedinečnou publikaci, která vám pomůže dosáhnout takové úrovně znalostí a dovedností, aby zbraň co nejlépe posloužila účelu, pro který jste si ji pořídili. U někoho může jít o rekreační střelbu, u jiného je hlavním motivem soutěžní činnost, další pak spatřují v krátké palné zbrani nejvhodnější prostředek pro svoji ochranu. Autoři, zkušení střelci a střelečtí instruktoři, se zabývají použitím střelné zbraně v reálném střetnutí. V úvodu seznámí čtenáře se základním střeleckým vybavením a dále text rozdělili do tří fází střelecké přípravy. Fáze I zahrnuje základní průpravu v zacházení se zbraní, ve fázi II jsou detailně probírány komplexní techniky dynamické střelby a těžištěm knihy je fáze III, zaměřená na střelecko-taktické dovednosti včetně praktických cvičení, psychickou přípravu a další aspekty řešení sebeobranných situací. Kniha je doplněna více než stovkou fotografií a osmistránkovou barevnou přílohou.
Keywords: Sebeobrana