Pokrývačství Tradice z pohledu dneška - Mikula, Radovan (Grada, 2003)
Reprint knihy z roku 1948, která velmi podrobně zachycuje dnes už téměř ztracené umění řemesla pokrývačského. Poskytuje základní informace pokrývačským učňům, pokrývačům i projektantům o jednotlivých typech střech, krytinách a hlavně technologiích kladení střechy.V dodatku jsou zachyceny návaznosti na moderní technologie a materiály a také způsoby, jak s moderními prostředky opravit či rekonstruovat staré střechy.
Keywords: Stavebnictví