Voda pro chataře a zahrádkáře - Hanousek, Miloš (Grada, 2005)
Kniha je užitečnou příručkou zejména pro chataře, chalupáře i zahrádkáře, kteří nemohou své pozemky a stavby připojit na veřejnou přípojku vody ani na přípojku elektrického proudu. Jsou zde uvedeny potřebné podmínky pro zdroj vody, pro čerpání a dopravu vody od zdroje až k místu spotřeby a pro případný ohřev užitkové vody. Autor klade důraz na taková zařízení a takové práce, které majitel chaty, chalupy nebo zahrádky může vyrobit svépomocí. V závěrečné kapitole jsou uvedeny možnosti využití čerpadel s elektrickým pohonem, běžně dostupných na našem trhu.
Keywords: Hobby