Úsměvy, zkušenosti, výstřednosti - Karel, Nešpor (Portál, 2020)
"Kdybych měl plnovous, tak se nebudu ke kuřákům raději ani přibližovat!"Známý český psychiatr se ve čtyřech oddílech knihy opět pozastavuje nad absurditami každodenního života i nad jeho krásou, které si povšimne jen ten, kdo si na ni udělá čas. Nechybí ani půvabné historky z abstinentského života. První část knihy se věnuje různým aspektům smíchu a úsměvu, druhá část se zabývá mj. bludy a bludíky, cudnou a necudnou reklamou či transformačním účinkem vděčnosti a třetí část pojednává o vhodných technikách a návodech vedoucích k tělesné i duševní vyrovnanosti.Najdete zde krátké příběhy - zamyšlení, pousmání, tu a tam zenovou kontemplaci nebo krátký, úderný verš. Čtenáře textem opět doprovází mudrlant pan Zkoumal.MUDr. Karel Nešpor, CSc., je český psychiatr specializovaný na léčbu návykových nemocí, publicista a pedagog. V Portále vyšla řada jeho úspěšných knih, mj. Kudy do pohody, Jak být milejší, Střízlivě, většinou vesele, Jde to i s úsměvem.
Keywords: Psychologie pro každého