Vnitřní lékařství - Klener, Pavel (Galén, 2014)
Již třetí vydání úspěšné monografie shrnuje kromě základních poznatků z vnitřního lékařství též aktuální informace, o něž byly všechny jeho podobory v posledních letech obohaceny. Text je určen především ke studiu postgraduálnímu, ale nepochybně poslouží i studentům medicíny. Je členěn tradičním způsobem do dvou částí - obecné a speciální. Obecná část zahrnuje informace přesahující jednotlivé disciplíny vnitřního lékařství a jsou sem zařazeny tři nové kapitoly: o obecných příznacích vnitřních chorob, molekulární biologii a kapitola o genetice. Dvacet kapitol speciální části představuje vnitřní choroby podle jednotlivých interních podoborů; doplněny jsou o nejnovější údaje jak z oblasti diagnostiky, tak i moderní léčby. V závěru monografie je připojena i krátká stať o vyhledávání informací na internetu se seznamem nejdůležitějších elektronických adres.
Keywords: Lékařské obory