Mládí v hajzlu 1 - Payne, C.D (Jota, 2005)
Mladík v odboji. Deník Nicka Twispa, předčasně vyspělého "puberťáka", od ďábelsky inteligentního C. D. Payna. Nemilosrdně otevřený humor je rafinovaně založen na kontrastu dětské naivity a stereotypního světa dospělých. Nick je kluk s úžasnou schopností zaplétat se do nesnází. Všechny jeho vynalézavé a dobrodružné eskapády a intriky směřují zdánlivě pouze k jedinému cíli: Zbavit se potupného panictví a získat ženu svého srdce. Paradoxně na své spletité cestě dospíváním nachází především obecnou radost ze života a soucit - obojí velmi nakažlivé! Až budete číst tento velký komický epos -náctileté úzkosti, buďte připraveni smát se nahlas. Doporučujeme všem, kteří někdy přežili dospívání.
Keywords: Humor, satira