Paliativní medicína Druhé, přepracované a doplněné vydání - Vorlíček, Jiří (Grada, 2004)
V knize (obdržela Cenu Grada 1998) nalezneme potřebné obecné informace jak o nádorové diagnostice a léčbě, tak statě speciální - včetně vztahů etických, duchovních, sociální problematiky i domácí péče. Otázka paliativní léčby byla dlouho opomíjena, ačkoliv patří k jedněm ze základních problémů nejen onkologa, ale každého lékaře, který se o tyto nemocné stará.
Keywords: Ostatní lékařské obory