Indikace k ústavnímu léčení - Pichlík, Jaroslav (Galén, 2013)
Známý teplický lékař (a rockový fanoušek) Jaroslav "Yarda" Pichlík je v literatuře zatím známý jako autor zasvěcených recenzí o rockové hudbě. Jeho knižní prvotina však obsahuje dvě desítky povídek žánru "literatury de faktu, artefaktu, nefaktu a antifaktu", plných typického drsného humoru a nabízejících převážně situace, rozpoložení a události z doby před rokem 1989, které se odehrály v autorově osobním i zdravotnickém okolí. Sám autor v předmluvě důrazně upozorňuje, že jde o čas minulý, to pro případ, že se knihou překvapivě prolouská i nějaká neinformovaná tetka a vzkřikne ve spravedlivé hrůze hlasem velikým - třeba v mlíkárně nebo v autobusu: "No vidíte, pani - a pak jděte k doktorovi!"
Keywords: Psychiatrie, psychoterapie