Tak tohle nikdo nečekal - Jesse, Q., Sutantová (Jota, 2023)
Romantická YA komedie o dívce, která se musí vydat z Los Angeles do Indonésie, aby se zbavila "škodlivého vlivu" americké kultury. Na konci třetího ročníku střední školy pozve Sharlot Citraová svého přítele Bradleyho domů, aby s ním konečně prožila své poprvé. Situace ale nedopadne, jak si mladý pár plánoval. V kompromitující situaci jsou přistiženi Sharlotinou matkou. Sharlot musí opustit Los Angeles a odletět do matčiny rodné Indonésie, kde se má seznámit se svými kořeny a zbavit se "amerikánské rozvolněnosti mravů". Přesně to totiž potřebuje ‒ nebo si to její matka aspoň myslí. V nevhodném momentu je přistižen i mladý Indonésan George Clooney Tanuwijay (rodiče byli posedlí celebritami) a jeho otec se rozhodně vzít věci do svých rukou. Aby zajistili, že si jejich potomci najdou správného partnera, udělají Sharlotina matka a Georgeův otec to, co by udělal každý správný rodič: spojí se na sociálních sítích a vydávají se za své děti. Když se o tom Sharlot a George dozvědí, jsou sice znechuceni, tlak rodiny je ale donutí si vyjít na "rozhodně ne rande". A ani výlet na jedno z nejromantičtějších míst na světě nemůže zařídit, že by se do sebe zamilovali. Jak se ale obranné vrstvy obou mladých lidí odlupují a odhaluje se pod nimi jejich skutečná osobnost, nikoli její obrázek ze sociálních sítí, skutečnost se komplikuje. Že by se jejich rodičům přece jen podařilo najít pro ně ten pravý protějšek?
Keywords: Beletrie; Young Adult, New Adult