Příběhy skutečné odvahy - Grylls, Bear (Jota, 2014)
Dechberoucí příběhy o přežití a hrdinství, které vypráví o tom, jakou sílu v sobě člověk dokáže najít, když mu jde o holý život. Bear Grylls ví, co všechno musí člověk umět a znát, aby přežil v extrémních podmínkách. Není však první v historii. Vezměte si třeba amerického pilota Luise Zamperiniho, jenž po zřícení svého bombardéru přežíval 47 dní na moři a živil se tím, že lovil hladové žraloky a pil teplou krev albatrosů - a to jen aby pak padl do zajetí Japonců a několik let snášel příšerná muka v jejich nejbrutálnějších zajateckých táborech... Nebo Marcuse Lutrella, příslušníka elitního námořního útvaru SEAL, který se úplně sám utkal s celým tálibánským plukem a potom se mnoho dní, zkrvavený a prostřílený jako řešeto, plazil drsnými afghánskými horami... Nebo Nanda Parrada, jednoho z hrstky lidí, kteří přežili strašnou leteckou havárii vysoko v zamrzlých Andách - vyvázl živý jen díky tomu, že dokázal jíst maso svých mrtvých druhů... Bear ve své nové knize líčí strhující příběhy dobrodruhů, průzkumníků, vojáků, špionů i obyčejných lidí, kteří se odmítli vzdát i v těch nejzoufalejších situacích - příběhy, které ho inspirují po celý život. U některých vám přeběhne mráz po zádech, u jiných vám naskočí husí kůže po celém těle - přežití nebylo nikdy procházkou růžovým sadem. Všechny se však vyznačují dojemnou statečností, nezlomnou houževnatostí tváří v tvář smrti a mimořádnou psychickou odolností mužů a žen, kteří měli jedno společné - skutečnou odvahu.
Keywords: Dobrodružství, napětí, thrillery