Šest kontinentů - Příběhy z cest - Kolbaba, Jiří (Jota, 2005)
Je mnoho způsobů, jak využít všeobecnou svobodu. Cestovatel a fotograf Jiří Kolbaba si intenzivně plní své klukovské sny. Náruživě cestuje a sbírá po celém světě informace, obrázky exotické přírody a lidských tváří. Poté, co navštívil okolo sta zemí všech šesti kontinentů planety, připravuje četné fotovýstavy, besedy a diashow. Po reakcích svých posluchačů a milovníků cestování vznikla tato kniha téměř na "společenskou objednávku". Několik desítek příběhů a postřehů tohoto známého dobrodruha nás zavede doslova do celého světa. Všechny kapitoly jsou doplněny barevnými fotografiemi.
Keywords: Memoáry, osobnosti a osudy