Ruský týden - Ringo, Čech, František (Galén, 2013)
Ruský týden je základní dílo české rockové a humoristické literatury. František Ringo Čech (1943) v něm otevřeně a bez příkras vzpomíná na sedm dní z několikatýdenního turné se zpěvákem Jiřím Schelingerem (1951-1981) po řadě republik někdejšího Sovětského svazu na konci 70. let minulého století. Šlo o Schelingerova nejlepší hudební léta a legendární sestava Čechovy kapely vstoupila již dávno do historie našeho rock'n'rollu: Jiří Schelinger, František Ringo Čech, Stanislav Kubeš, Jan Kavale & Jiří Stárek. Významnou roli sehráli i nehrající členové kapely Béďa Maruštík a garda Honza Francl. Ruský týden potěší každého milovníka drsného humoru a rockové hudby zvláště, pamětníkům připomene doby zaplaťpámbu dávno minulé a navíc umožní nahlédnout do zákulisí muzikantského života.
Keywords: Česká současná beletrie