Co se do kapes nevešlo - Svatopluk, Káš (Galén, 2013)
V letech 2005-2011 připravil MUDr. Svatopluk Káš, CSc., souborné vydání svých medicínských historek, které vyšly v nakladatelství Galén v pěti svazcích pod společným názvem Z Aeskulapovy kapsy. Tím považoval svůj archiv za zpracovaný, vydaný a uzavřený. Autorovi kolegové, kteří samozřejmě znají jeho sběratelskou vášeň, jej však průběžně zásobovali různými humornými příhodami, jež se mezi "bílými plášti" odehrály. A najednou se ukázalo, že archiv se mezitím naplnil natolik, že bylo možné z něj sestavit ještě jednu, rozsahově menší sbírku vlídných a úsměvných perliček...
Keywords: Česká současná beletrie