Beatles přistanou v Praze dnes večer - Leoš, Šedo (Galén, 2009)
Povídkový triptych Leoše Šeda je nevídaný především svým tématem - jde o rockové prózy. První se odehrává v totalitní minulosti, v době největší slávy Beatles, poslední ve třicátých letech 21. století, kdy rocková éra koncertem stařičkých Rolling Stones vyhasíná. Autor se s lehkostí pohybuje časem i prostorem. Krom skvělého vypravěčství vyniká poučeností a obdivným vztahem k rockové hudbě, přičemž jeho futuristické vize lze míti za mistrovské. Pouze dodejme, že kniha Beatles přistanou v Praze dnes večer potěší nejen rockové fanoušky.
Keywords: Česká současná beletrie