Vzpomínání - Suchý, Jiří (Galén, 2011)
Kniha Vzpomínání je souborným vydáním tří starších textů Jiřího Suchého: Od Reduty k Semaforu, Tak nějak to bylo a Inventura; popisují období od roku 1954, kdy se Jiří Suchý vrátil z vojny, až do roku 1989, kdy se ujal vedení a řízení divadla Semafor. Dalších dvacet let tohoto divadla je zmapováno v rozhovoru Karla Hvížďaly s Jiřím Suchým Divadlo stále miluju, obsaženém v knize Fenomén Jiří Suchý. Ve Vzpomínání Jiřího Suchého nalezne čtenář také větu: "V okamžiku, kdy si člověk uvědomí, že pohroma je tu od toho, aby byl otužilejší, pak se mu každá nepřízeň osudu změní v dobrodiní." To je heslo principála Suchého, s nímž překonal všechny nástrahy, a proto jeho divadlo existuje již více než padesát let.
Keywords: Česká současná beletrie