Intenzivní medicína - Ševčík, Pavel (Galén, 2014)
Čtrnáct let od prvního a jedenáct let od druhého vydání jediné celostátní učebnice oboru intenzivní medicíny uplynulo od okamžiku, kdy vychází vydání nové, kompletně přepracované a v téměř trojnásobném rozsahu. Publikace se ihned po svém prvním vydání stala oblíbeným zdrojem informací nejen pro mediky, ale i základní učebnicí v postgraduální přípravě v těch klinických oborech, jejichž součástí je problematika intenzivní medicíny. Prof. MUDr. Pavel Ševčík, CSc., opět přizval k autorské spolupráci řadu odborníků nejrůznějších klinických disciplín a o pořádání se rozdělil s čtyřmi koeditory (prof. MUDr. M. Matějovič, Ph.D., prof. MUDr. V. Černý, Ph.D., prof. MUDr. K. Cvachovec, CSc., doc. MUDr. I. Chytra, CSc.). Monografie je rozdělena do nejdůležitějších základních oddílů, které mapují okruhy problémů, s nimiž se lze na zdravotnických pracovištích nejčastěji setkat.
Keywords: Lékařské obory