Medicína katastrof - Šín, Robin, et, al (Galén, 2017)
Ani v dnešní přetechnizované době není lidstvo schopné účinně předcházet všem mimořádným událostem a katastrofám, ať již přírodním nebo způsobeným lidmi. Je tedy nutné připravovat se na jejich řešení komplexně a následně je vhodnými opatřeními a postupy zvládat. Řešení většiny mimořádných událostí významně zasahuje do kompetence resortu zdravotnictví, a proto se neustále zvyšuje důležitost medicíny katastrof, která je součástí oboru urgentní medicína. O to naléhavější je potřeba mít pro tuto oblast vhodnou monografii. Tato kniha je určena především pro pracovníky poskytovatelů zdravotnické záchranné služby a nemocnic, pro krizové manažery úřadů a zdravotnických zařízení a také pro studenty, kteří se připravují na zdravotnické povolání nebo činnosti související s krizovým řízením a ochranou obyvatelstva.
Keywords: Zdravotnická a lékařská literatura