Mágové a šarlatáni - Jiří, J., Linhart (Epocha, 2022)
Střež se jich! Stojí na jednom z několika útržků ze starých knih, které Karel našel na půdě rodinného domu. Obsah slov z dávných časů jej vtahuje do pátrání po jejich autorovi, záhadném F. F. Při hledání stop vedoucích k rozluštění tajemství Karlovi zdatně sekunduje jeho přítelkyně Eliška. Čím víc však o tajuplném muži zjišťují, tím častěji jsou nuceni připustit, že na světě možná existuje ještě jedno řemeslo, na něž lidé už dávno zapomněli... To, které provozuje cech čarodějů. Objevují příběh mladého tovaryše čarodějného řemesla, který se kdysi vydal na pouť evropským kontinentem, aby naplnil svůj osud a zabezpečil přežití magie v dobách, kdy takzvaný rozum získal převahu nad přírodou a jejími silami. V dobách, kdy nastal soumrak magie.
Keywords: Sci-fi, fantasy; Česká současná beletrie