Zpackané kouzlo - Nováková, Ivana (Kknihy, 2019)
Kancelář pro uvádění pohádek na pravou míru opravila i klasický příběh o krásce a zvířeti. Odstranila největší logickou nesrovnalost této story. Máte ojedinělou možnost si přečíst, jak to bylo doopravdy. Ona statečná žena nebyla kráskou, ale obyčejnou dívkou. Povrchní mladík nebyl zakletý do podoby zvířete, nýbrž netvora, protože zamilovat si i to nejděsivější zvíře je snadné. (Majitelé kocourů potvrdí.) Jenže nic není jednoduché a s láskou už vůbec ne. Koneckonců všichni víme, že se jedná o pouhý výmysl básníků a chlapeckých kapel.
Keywords: Romantika, romány pro ženy; Česká současná beletrie; Humor, satira; Young Adult, New Adult