Digiděti Jak pečovat o děti, o něž současně pečují digitální technologie? - Jan, Krsňák (Jota, 2023)
Všechny děti a rodiče spojuje láska. Láska přeskakuje též mezi člověkem a světem. A také mezi dětskýma očima a Youtubem nebo počítačovou hrou. Na zdejších stranách se o takové lásce mluví jako o lásce k poznání. Je to ona, kdo děti poutá k obrazovkám. Když rodiče svým dětem věnují pozornost, dávají jim lásku. Děti pak klidně a spokojeně rostou vstříc životu. Když věnujeme pozornost internetu, také roste, ale otázkou je, jak klidně a spokojeně spolu s ním rosteme my. Co se děje s člověkem, zatímco kolem probíhá digitalizace společnosti a noří se do vln informačního oceánu? Dozvíte se, kolik času s obrazovkami je tak akorát, aby děti obstály v budoucnosti a současně cestou nepoztrácely své lidství, kdy koupit dětem první telefon, jak v domácnosti nastavit pravidla používání obrazovek, jaká nebezpečí a jaké dovednosti síť přináší nebo jak můžete napomoci proměně školního vyučování, aby bylo pro děti přínosem i v digitálních časech.
Keywords: Rady pro rodiče