Mládí v hajzlu: Povolení prudit - Payne, C.D (Jota, 2019)
Už je to skoro rok, co jsme se rozloučili s příslušníky divokého a neustále se rozrůstajícího klanu Twispových. Čtenáři jistě leží v hlavě řada otázek jako například: Udělal Nick senior s filmem o svém mládí díru do světa a sklízí teď ovace na snobských festivalech? Navštěvuje jeho synátor Nick II. a hlavní hvězda výše zmíněného veledíla některý ze vzdělávacích ústavů pro losangeleskou smetánku, kde je středem pozornosti místní zhýčkané mládeže? Podlehla mu konečně jeho životní láska Cal a tvoří teď spolu páreček šťastně vrkajících hrdliček? Překvapivá odpověď na všechny tři otázky zní: nikoli. Patriarcha rodu uvažuje o tom, že obnoví žonglérskou kariéru (z něčeho nájem platit musí) a mladý Nick si přivydělává kydáním sloního trusu (díkybohu jen od docela mrňavého slona). Ani jeho milostný život se nerozvíjí zrovna utěšeně. Cal s ním odmítla prožít noc plnou vášně, kterou mu slíbila, a vyměnila ho za trapného hezouna Fabiana. Na druhou stranu se ale ve městě objeví půvabná Almy, vnučka Trenta Prestona. Že by se snad blýskalo na lepší časy? Jenže v životě Twispů není nic úplně jednoduché a jejich minulost ještě neodhalila všechna svá tajemství... I tento, už devátý díl oceňované twispovské ságy ohromí množstvím překvapivých krkolomností a vtipných zvratů a přivede zpět na scénu většinu oblíbených postav z předchozích románů.
Keywords: Dobrodružství, napětí, thrillery