Příběh písně - Rochelle, B., Weinsteinová (Jota, 2024)
(Rocková) balada o zakázané lásce a o vítězství srdce nad největšími překážkami. Dokonce i pro ty, kteří lásku už odepsali. Novinářka Cecilia Jamesová miluje hudbu a ze všeho nejvíc rockové balady. Když tedy narazí na stopu, která ji zavede k múze autora jedné z nejznámějších rockových písní, nedokáže touze po odhalení pravdy odolat. A tak přesto, že osud jejího vlastního vztahu visí doslova na vlásku, při psaní článku pro časopis Rolling Stone zapáleně restauruje historii písně, která zaujala fanoušky, a objevuje tak klasický příběh dvou spřízněných duší, které rozdělil osud a okolnosti. Rocková hvězda Eddie Vee kdysi zpíval duší a věnoval milostné písně Saře Friedmanové, své inspiraci a první lásce. Pak se Eddie uchýlil do anonymity a uzavřel se před minulostí. Také Sara se od jejich lásky vzdálila a odstěhovala se tisíce kilometrů daleko, aby žila život, proti kterému kdysi brojila. Eddie a Sara se Cecilii nesměle svěřují se svými zmařenými sny a ona se jim snaží dopřát šťastný konec. Přitom se naučí, že zlomená srdce lze uzdravit, tak možná i to její?
Keywords: Beletrie; Milostné romány