Z hovna bič - Payne, C., D. (Jota, 2017)
Chvilka příšerné poezie s autorem kultovního Mládí v hajzlu. Co si asi tak může člověk slibovat od života, když ho osud obdaří ne zrovna přitažlivým zjevem, mizerným zrakem, předčasnou plešatostí a navrch jménem Daniel Richard Nixon (ne, po žádných příbuzenských vazbách nepátrejte, to jen Dannyho otec projevil svůj republikánský zápal)? Nejspíš nic moc. Takže žádný div, že je z Dannyho v osmatřiceti osaměle žijící muž se špatně placeným zaměstnáním, těžce závislý na alkoholu a nikotinu. A když pak v práci dojde k reorganizaci a jeho místo zruší pro nadbytečnost, je to už vyloženě na mašli. Na druhou stranu by mohlo být i hůř. Tak například Dannyho bývalý kolega Tim je momentálně z důvodu svedení nezletilé osoby (ačkoli sám tvrdí, že to bylo přesně naopak) na útěku před zákonem, a především před otcem dotyčné slečny, zástupcem šerifa Grizzoffskim, bývalým armádním sniperem s dlouhými prsty a touhou po krvi. Čeká na Dannyho nová úžasná kariéra v maloobchodním prodeji či v psychoterapeutické praxi? Najde konečně spřízněnou duši, s níž by kráčel životem? Je tou pravou oddaná katolička a milovnice koček Wenda, tajemná Abby, mladičká Olivia nebo bývalá spolužačka Lizzie? Na všechny tyto i další otázky vám odpoví nejnovější humoristický román C. D. Payna.
Keywords: Humor, satira