Třináct - Myracleová, Lauren (Jota, 2010)
Neobyčejný deník obyčejné holky. Viki Perryová má konečně úžasných TŘINÁCT! A v tomto zásadním roce svého života zažije opravdu pozoruhodné věci - mimo jiné okusí první pořádný polibek, nechá si růst vlasy kvůli dobročinnosti, uvědomí si, jak je důležité mít kamarádky na život a na smrt, a v okamžiku, kdy si její kluk až podezřele hodně všímá jisté dívky s kroužkem v nose, všem ukáže, že má zdravé sebevědomí a ví, co chce. A ani doma u Perryů není nouze o vzrušení, neboť sestra Sandra končí studia, šestiletý bráška se rozkoukává po "velkém" světě, máma čeká neplánované miminko a je neustále v jednom kole, zatímco táta se snaží svými tradičními vtípky vzbudit úsměv na rtech každého člena Perryovic rodinky.
Keywords: Příběhy, deníky