Mládí furt v hajzlu - Payne, C.D (Jota, 2012)
Deník Nickova syna Scotta Twispa Spletité a zábavné osudy rodu Twispů v deníku pubertálního potomka hlavního hrdiny série. Scottovi je patnáct a dosud nepoznal slasti sexuálního života, což je samo o sobě důvodem k depresi. Teď se ale navíc jeho naprosto trapný otec (jinak též nechvalně proslulý rozvraceč pokojných životů Nick Twisp) rozhodne, že se s celou rodinou odstěhuje do Hollywoodu, kde se hodlá stát hvězdou vlastního televizního seriálu. Scott najednou přijde o všechny své kamarády a dostatečnou útěchou mu není ani život v luxusním sídle bratrance Tylera, bývalé hvězdy amerického fotbalu a nyní multimilionáře neustále obklopeného zástupy spoře oděných krasavic. Ke všemu seženou rodiče Scottovi brigádu - má otročit jako produkční v otcově pořadu. A tady objeví světélko v temnotách - krásnou Azuru, dceru filmové hvězdy a otcova dávného soka Trenta Prestona, která se uchází o roli v seriálu. Idylka ovšem vydrží pouze do chvíle, kdy se objeví Nickova velká láska z mládí Sheeni Saundersová se synem, pohledným a neuvěřitelně okouzlujícím Frankem. City rodičů mladých hrdinů se začínají opětovně probouzet a k tomu se ještě na internetu objeví kniha z pera jistého pochybného individua jménem Vijay Joshi, která odkrývá řadu nepříjemných tajemství z jejich minulosti. A že je opravdu co číst. Zkrátka jeden průšvih za druhým. Má-li Scott konečně přijít o panictví, získat ženu svého srdce a dobýt světovou slávu, bude muset nasadit veškerou pověstnou twispovskou vynalézavost.
Keywords: Humor, satira