Chemie jde do války - Dvořák, Ondřej (Grada, 2025)
Temná strana chemie - chemické procesy spojené s chemickými zbraněmi a zasazené do historických souvislostí. Čtenář se seznámí s raným používáním toxických látek ve válce, s nejznámějšími incidenty v době 1. světové války i v současnosti a s diskuzí o etickém rozměru použití chemických zbraní.
Keywords: Militaria; Přírodní vědy