Co to meleš? Kapesní průvodce českými frázemi a úslovími - Kostka, Aneta (Grada, 2025)
Čeština je plná zvláštních úsloví a výrazů, které používáme úplně automaticky, ale vlastně možná vůbec nevíme proč. Tahle kniha čtenářům vysvětlí, odkud se vzalo úsloví dělat křena, proč se Josefovi říká Pepa anebo kde má původ rčení, že někdo brečí jako želva, takže až se tě zase někdo někdy zeptá, co to meleš, už z toho nikdy nebudeš jelen.
Keywords: Ostatní