Zloděj Román o transformaci Slovenska z totality v moderní mafiánský stát - Soltész, Arpád (Cosmopolis, 2025)
Libor je slušný chlapec z dobré rodiny, ale když vyroste, musí i on z něčeho živit rodinu. Dospívá v 90. letech, kdy je peněz všude dost. Mafiánům, tunelářům a gaunerům se peníze doslova válejí v zásuvkách. A okrást zloděje může být sice zločin, ale určitě ne hřích.
Keywords: Beletrie; Krimi, detektivky; Společenské romány; Světová současná beletrie