Franz Kafkovo dílo je zamčené a klíče si vzal s sebou - Epstein, Marek (Cosmopolis, 2025)
Spisovatel a scenárista Marek Epstein se ve své nové knize snaží přiblížit příběh pražského německého spisovatele Franze Kafky. Kniha není klasickým životopisem, ale mozaikou střípků z Kafkova života a tvorby a dotýká se i současné turistické hysterie, která kolem jeho osobnosti vznikla. Kniha je napsaná velmi lehce, čtivě a s humorem.
Keywords: Biografické romány; Česká současná beletrie; Historické romány; Memoáry, osobnosti a osudy