Deník školní inspektorky Zápisky z dospívání v letech 1978-1988 - Gargulová, Monika (Cosmopolis, 2025)
Humoristická kniha Deník školní inspektorky, vycházející ze skutečných deníkových zápisků, nabízí autentický pohled na dětství a dospívání na malém městě v kulisách reálného socialismu. Kniha obsahuje množství fotografií a dobových artefaktů, které dnes s odstupem času působí jako nostalgické retro.
Keywords: Česká současná beletrie; Humor, satira; Memoáry, osobnosti a osudy