Magická tajemství Prahy - Černý, David (Grada, 2025)
Praha je městem plným záhad, legend a zapomenutých příběhů. Věděli jste například, že v Profesním domě na Malostranském náměstí se ukrývá stará rotunda a otisk šestiprsté ruky? Nebo že rabi Löw prý uložil golema na tajné místo? A co uťatá ruka visící v kostele svatého Jakuba či zázračné jablko svaté Anežky?
Keywords: Literatura faktu; Architektura