Putování slonů - Gembriová, Kira (Bambook, 2026)
Když se narodí sloní mládě Maru, jeho matka Isago nedokáže štěstí prožívat naplno. Stále ji tíží bolestné vzpomínky, na které sloni nikdy nezapomínají. Když se stádo vydá na dlouhou cestu do zelené oázy, obě se nešťastnou náhodou ocitnou samy daleko od ostatních. Na jejich nebezpečné pouti vzniká něco nového: důvěra mezi matkou a dcerou.
Keywords: Příběhy, deníky