Surrealisté - Jejich bouřlivé osudy Umění zrozené v hluku, kouři a vášni - Roe, Sue (Metafora, 2026)
Impresionisté objevili pro svět umění Paříž, modernisté přilehlý Montmartre. Pro surrealisty, se místem zrodu stal Monparnasse, kde se kavárenské stolky a ateliéry stávají svědky bouřlivých vztahů nové generace umělců. Autorka románů Impresionisté a Modernisté vypráví příběh Duchampa, Mana Raye, Ernsta i Dalího jako živou kroniku umělecké revoluce.
Keywords: Biografické romány