Parní lokomotivy řady 556.0 - štokry historie, vývoj, technika - Caska, Jiří (Grada, 2024)
Lokomotivní řada 556.0 představovala v našem lokomotivním hospodářství jednu z nejspolehlivějších a nejzastoupenějších lokomotivních řad. Svými provozními výkony a konstrukční jednoduchostí byla tak úspěšná, že se jich během sedmi let vyrobilo 510. Bez zásadních konstrukčních změn se tak stala nejpočetnější řadou parních lokomotiv u ČSD.
Keywords: Technika, auta, počítače; Retro; Ostatní